Samen werken?

Verkopen via Marketplaces

Word zichtbaar voor miljoenen consumenten op Marketplaces met jouw producten. Vraag de gratis Marketplace Quickscan aan.

 

Verkopen via Marketplaces

De potentie van marketplaces is enorm. Het biedt extra kansen om je omzet te vergroten en je business verder uit te breiden. Marketplaces zoals Amazon, Bol.com en Zalando zijn dan ook niet meer weg te denken. 73% van online shoppers start zijn product search op online marketplaces. Retailers en brands die zich enkel blijven richten op traditionele zoekmachines lopen dus het risico achter te blijven en de aansluiting met een steeds grotere doelgroep te missen.

Dankzij onze expertise zorgen wij ervoor dat retailers en brands hun e-commerce naar een hoger niveau tillen met inzet van marketplaces. Aan de hand van jouw businesscase bepalen we hoe marketplaces het beste in jouw groeistrategie past. Benieuwd hoe? Vraag vrijblijvend de Gratis Marketplace Quickscan aan.

Voor Nieuwe & Bestaande sellers:
Gratis Marketplace Quickscan

Bloei Online helpt zowel nieuwe (nog niet actieve) sellers als bestaande sellers met het succesvol inzetten van marketplaces. Hierbij beginnen we altijd met de Gratis Marketplace Quickscan. Tijdens de scan brengen we al jouw mogelijkheden op gebied van marketplaces in kaart.

Nieuwe Sellers

Het doel van de Marketplace Quickscan voor nieuwe sellers is om te achterhalen wat de mogelijkheden zijn. Middels een grondige analyse kan het verwachtte resultaat op marketplaces vrij nauwkeurig worden bepaald.

 

Welke marketplaces past bij je ambities en groeidoelstellingen?
Welke kanalen worden reeds ingezet en op welke manier passen marketplaces hierin?
Zijn interne processen zoals logistiek en customer service klaar voor de eisen van marketplaces?
Wat is de verwachte omzetgroei via marketplaces?

 

> Vraag hier vrijblijvend de Marketplace Quickscan aan.

Bestaande Sellers

Bij bestaande sellers evalueren wij de huidige inzet van marketplaces en zal er gekeken worden waar winst te behalen is.

 

Optimalisaties op het gebied van SEO en PPC (advertenties)
Internationalisatie: hoe kunnen we zorgen voor meer zichtbaarheid bij een groter publiek
Advies over het binnenhalen van reviews voor jouw producten
Market research en het vergroten van de marge

 

> Vraag hier vrijblijvend de Marketplace Quickscan aan.

Bloei Online Marketplaces model

1. Marketplaces Analyse
Elk bedrijf is uniek en elk bedrijf heeft een andere benadering nodig. Hetzelfde geldt voor marketplaces. Tijdens deze analyse doen we een grondige business en potentie analyse: welke marketplace past bij je groeidoelstellingen? Waar tref je de juiste doelgroep? En wat is het verwachte resultaat?

 

Assortimentsanalyse
Doelgroepanalyse
Concurrentieanalyse
Financiële analyse

 

2. Marketplaces Onboarding
Het onboarden van je bedrijf op marketplaces is meer dan alleen het opzetten van een account. Het automatiseren van je product feeds, het creëren van je eigen brandstore, het inrichten van je productpagina’s, het optimaliseren van productcontent (SEO) en het registeren van je merk zijn van cruciaal belang voor een goede start. Met de onboarding service nemen we al het werk uit handen en zorgen we voor een vliegende start op marketplaces.

 

Account inrichten
Product feeds (automatiseren)
Productpagina’s inrichten en (SEO) optimaliseren
Adverteren op marketplaces (PPC)

 

3. Marketplaces Optimalisatie

Bovenuit de massa uit stijgen op marketplaces vereist specifieke expertise. Het inzetten van Marketplace Search Engine Optimisation (MSEO), optimaliseren van de customer journey, slim adverteren en het vergaren van high-quality reviews zijn van essentieel belang voor een goede vindbaarheid. Met continue monitoring en optimalisatie zorgen we ervoor dat je vindbaarheid en sales blijven groeien.

 

Marketplace Search Engine Optimisation (MSEO)
Content monitoring
Conversieoptimalisatie
Dashboarding (KPIs)

 


 

> Benieuwd naar de mogelijkheden van verkopen via marketplaces? Vraag de Gratis Marketplace Quickscan aan.